Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен гювеч с чушки и лапад

Постен гювеч с чушки и лапад

Постен гювеч с чушки и лапад
Снимка: Илиана Първанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Може да е постен, но пък е ужасно вкусен този гювеч с чушки и лапад"

Необходими продукти

  • печени чушки - 4 - 5 бр.
  • картофи - 6 - 7 червени
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 - 3 броя
  • лапад - 3 - 4 стръка
  • джоджен - 1 ч.л. равна
  • чубрица - 1 ч.л. равна
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • куркума
  • шарлан - 1 - 2 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете морковите, лука и картофите. Измийте и нарежете лапада.

Нарежете на лентички печените чушки. Прехвърлете зеленчуците в тава за печене и овкусете с подправките. Разбъркайте и полейте с шарлана.

Налейте вода до средата на зеленчуците.

Загрейте фурната на 250 градуса и печете гювеча около 40 минути.

От време на време разбърквайте, за да не загорят зеленчуците.

Поднесете гювеча топъл.

Постният гювеч с чушки и лапад е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: