Тутманик с кисело мляко

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
13/12/2009
"Не пропускаме да изненадаме семейството си с вкусна закуска и през почивните дни!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76 743
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се трите яйца и към тях се прибавят млякото, в което е разтворена содата, мазнината, сиренето и брашното.

Полученото средно твърдо тесто се разстила в намазана с масло тавичка, намазва се с разбитото яйце и се пече в умерена фурна на 180 градуса.

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 13
4 8
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Цветанка
Цветанка
23.05.2013 12:44
Не знам на кой му е крив света,но тутманика си е чудесен,много съм доволна сега го ям с децата и е вкусен.
2
0
eli
eli
02.03.2013 10:12
По мазно нещо от този тутманик не бях яла ако имах възможност да видя коментарите по-рано нямаше да го направя
0
2
цвети
цвети
13.02.2013 19:43
Да си кажа начинаеща сам , затова и сам тук да гледам рецепти. Изпълних рецентата 1:1 и не стана. Пекох на умерена фурна близи час и пак беше суров , а и не се надигна въобще. Имам два вупроса: 1. Какво е умерена фурна ,колко градуса(аз изполвах 190-180 май там някаде); 2.Содата не трябва ли да е повече да кажем 10г,а не 5г.
А и олиото е супер много и почна да се пържи тестото.
* използвам мерилки, а не на око!
0
1