Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Постни крокети с тофу и патладжан

Постни крокети с тофу и патладжан

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Постни крокети с тофу и патладжан
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Влюбени сме вече в тези постни крокети, скоро и вие ще се влюбите в тях, когато ги приготвите"

Необходими продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • галета - 7 с.л.
  • див лук - няколко стръкчета
  • тофу - 200 г
  • магданоз - 3 щипки сушен
  • зехтин - за поръсване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжана и го нарежете по дължина на две.

Наредете го в правоъгълна тава върху хартия за печене с разрязаната част надолу и го поръсете с малко зехтин и сол.

Печете го до готовност на 200 °C.

Обелете го след това и го сложете в купа заедно с галетата, чесъна, дивия лук, солта, тофуто и сушения магданоз.

Пасирайте продуктите до получаване на гъста смес.

Оформете от нея вкусни крокети и ги оваляйте в галета.

Подредете ги в тава върху хартия за печене, поръсете ги със зехтин и ги печете за около 20 минути на 190 °C.

Поднесете ги със сос по избор.

Постните крокети с тофу и патладжан са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: