Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно и го задушете в голяма тенджера на котлона със сгорещена мазнина.
Наситнете чушката и моркова и ги добавете към лука - гответе ги под капак, докато омекнат.
Добавете и нарязаните на дребно картофи и целина.
Сипете 2 л водата и оставете сместа да заври.
Овкусете каймата с подправките и магданоза и я омесете добре.
Оставете я в хладилник за около 30 минути.
Оформете топчета от нея и щом супата заври, ги добавете.
Оставете ги да се сварят и изсипете фидето.
Овкусете супата топчета на вкус и я оставете още за около 15 минути на котлона.
Разбийте киселото мляко с яйцата и сипете в тях малко от супата.
Добавете застройката в тенджерата на тънка струя при непрекъснато бъркане.
Оставете я на огъня още за няколко минути.
Супата топчета с кайма е много вкусна.