Пиле паприкаш

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
15/12/2009
"Обядът е готов, но вие не сте поканени Все пак може да си запишете рецептата "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 676
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата67
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Задушено Пиле

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на парчета и се задушава в мазнината.

По - късно се прибавят последователно лукът, доматите, пиперките и патладжана, нарязани на ситно, и червеният пипер. Ястието се залива с 1 и 1/2 чаени чаши топла вода, посолява се и се оставя да ври на тих огън. Към края на варенето се прибавя едро счуканият черен пипер.

Готовото ястие се поръсва със ситно нарязан магданоз и се поднася.

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Поли
Поли
29.03.2014 12:09
Сега ще го сготвя и съм сигурна,че ще има добър резултат. Точно такива ястия обичам - по рецептата на баба, тъй като са били готвени десетки години, а не със сметата и прочие екзотични подправки. Само за пръв път чувам да се слагат патладжани. Затова ще го приготвя както е традиционната рецепта - чушки, домати, лук и естествено червен пипер.
1
0