Ezine.bg»Рецепти»Паста»Паста Арабиата

Паста Арабиата

ЗориЗори
Новак
1715465k
Паста Арабиата
Снимка: Зори
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Едва ли някой може да устои на тази паста Арабиата"

Необходими продукти

  • паста - 250 г пене
  • домати - 500 г
  • пармезан - за поръсване
  • босилек - 1 шепа
  • люти чушлета - 4 бр. червени
  • зехтин - 50 мл
  • лют червен пипер - 3 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата в леко подсолена вряща вода и я отцедете.

Загрейте зехтина в дълбок тиган и задушете в него нарязания на ситно чесън и лютите чушлета.

Обелете доматите, настържете ги и ги добавете в тигана заедно с нарязаните на ситно босилекови листа.

Оставете соса да покъкри за около 15 минути на котлона.

Изсипете го върху сварената паста и я разбъркайте добре.

Разпределете я в порции и отгоре поръсете с настърган на ситно пармезан.

Добавете листенца босилек и люта чушка.

Пастата Арабиата е много вкусна.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: