Начин на приготвяне
Слагаме свинското рагу в тенджера, като го покрием с вода да заври. След това изхвърляме мръсната вода и поставяме в тенджера под налягане. Сваряваме в тенджерата под налягане свинското рагу в малко сол и добавяме черен пипер на зърна при варенето.
Рагуто ни има кокали и хрущяли и те ще си пуснат костен мозък, което ще допринесе за получаването на нашата саздърма. Сваряваме рагуто хубаво за 30 минути след завиране. Отделяме рагуто от бульона. Рагуто го почистваме, така че да отделим месото от кокала.
Поставяме го в малък съд. Нарязваме го на късове, посоляваме при нужда и добавяме и дафиновия лист. Оставяме да изстине за малко. След това изсипваме нашата саздърма в домакинско фолио и завиваме.
Оставяме в хладилник да стегне поне за едно денонощие. След това можем да консумираме нашата Домашна саздърма с подходящо питие. Да ви е сладко!
Ако обичате класическа пача и това ястие ще ви допадне.