Ezine.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с грис и орехи

Тиквеник с грис и орехи

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Новак
3697
Тиквеник с грис и орехи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Тиквеник се хапва през цялата година, а не само по празниците"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • тиква - 1 бр. настъргана
  • грис - 100 г
  • орехи - 200 г
  • захар - 200 г
  • кисело мляко - 130 мл
  • олио - 130 мл
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче ( 2 г )
  • пудра захар - за поръсване
  • ванилия - 2 бр. ( 4 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете рендосаната тиква заедно с гриса в голяма купа.

В друг съд смесете киселото мляко заедно със захарта, бакпулвера, олиото, ванилията и яйцата.

Вземете една кора и я намажете с масло.

Сложете отгоре още една кора и я намажете с няколко лъжици от сместа с киселото мляко.

Поръсете отгоре с настъргана тиква с грис и орехи.

Навийте ги на руло и го сложете в тава върху хартия за печене.

Направете същото и с останалите кори.

Намажете вкусния тиквеник с останалата смес и го сложете да се пече до готовност на 180 °C.

Оставете го да се охлади и го поръсете с пудра захар.

Тиквеникът с грис и орехи е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: