Джелеби с грис

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Джелеби с грис
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ето точно от тази сладост имаме нужда"

Необходими продукти

  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • брашно - 2/3 ч.ч.
  • олио - за пържене
  • сол - щипка
  • вода - 1 ч.ч.
  • грис - 1/3 ч.ч.
  • за сиропа
  • куркума - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбъркайте солта, гриса, брашното, бакпулвера, водата. Оставете настрани и разбъркайте и сложете в поша.

Пригответе сиропа за вашето джелеби. Оставете да заврат, щом се сгъстява, добавете куркумата и разбъркайте още пет минути.

Свалете от котлона и изчакайте да изстине. Добавете сока от лимон. В горещо олио шприцовайте тестото.

Запържете тестения десерт до златисто и сложете в студени сироп.

След кратко време извадете и поднесете готовото джелеби с грис.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: