Ezine.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Безглутенови крекери със семена и кашкавал

Безглутенови крекери със семена и кашкавал

EvgeniaEvgenia
Новак
421611k
Безглутенови крекери със семена и кашкавал4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Хапвайте си тези вкусни крекери, докато гледате любим филм с любими хора"

Необходими продукти

  • царевично брашно - 170 г
  • оризово брашно - 50 г
  • краве масло - 20 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • яйца - 1 бр
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/3 ч. л
  • вода - 1/3 ч.ч.
  • ленено семе
  • тиквено семе
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето в купа, като заделяме 1 с.л. от него за намазване на крекерите.

Добавяме към разбитото яйце, разтопеното масло, зехтина, настъргания кашкавал и водата. Разбъркваме добре.

Изсипваме в яйчената смес брашната с добавените в тях сода бикарбонат и сол.

Омесваме меко тесто, като включваме в него лененото семе и тиквеното семе. Разточваме тесто с ширина 3-4 милиметра.

Разрязваме царевичните крекери с форма по желание. Намазваме крекерите отгоре с яйце и поръсваме със сусам, като преди това сме ги наредили в тава, покрита с пергаментова хартия.

Печем безглутеновите крекери със семена в предварително загрята до 200°C фурна до готовност (10-15 минути), като непрекъснато ги наблюдаваме, да не прегорят.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: