Начин на приготвяне
Обелете гъбите и нарежете на полумесеци.
Измийте, изчистете и нарежете дробчетата на парчета. Сложете ги на котлона с малко вода и оставете да кипнат.
Махнете, излейте водата, изплакнете и заделете.
В тиган сложете 2-3 с.л. олио и запържете гъбите до златисто. Извадете и заделете.
В същата мазнина запържете моркова и чушките, нарязани на ленти.
Изчакайте да омекнат и върнете гъбите.
Сложете дробчетата и подправките.
Пържете, докато омекнат леко.
Добавете лука, нарязан на полумесеци. Гответе пържените дробчета до готовност.
Извадете, прехвърлете пържените дробчета със зеленчуци в подходяща чиния и поръсете обилно с пресен магданоз.