ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Крехки пържоли без мариноване

Крехки пържоли без мариноване

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Крехки пържоли без мариноване
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
03/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Няма нужда да ги мариновате, и така са вкусни тези крехки пържолки"

Необходими Продукти

  • вратни пържоли - 4 бр.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • бяло брашно - 6 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • олио за пържене
  • масло - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме си пържолките и си ги овкусяваме, като поръсваме с черния пипер и солта.

Поставяме си тигана на котлона и в него добавяме маслото и олиото.

Оставяме да се загрее и поставяме в тигана обрашнените пържолки.

Пържим от двете страни всяка една от тях и подреждаме в тавичка.

Олиото, което е останало в тигана, премахваме и поставяме червеното вино, като оставяме да се редуцира за около 2-3 минути.

В тавичката, където са свинските пържоли, поставяме отгоре дафиновия лист и скилидките чесън.

Редуцираното вино го прибавяме към пържолите, като покриваме отгоре с фолиото и поставяме във фурната.

Предварително сме си пуснали фурната да се загрява на 150 °C .

Печем пържолите на фурна за 1 час, като след изтичането на времето отстраняваме фолиото и запичаме.

При необходимост печем до готовност крехки пържоли без мариноване.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: