Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Гъст боб с наденица в гювеч

Гъст боб с наденица в гювеч

Гъст боб с наденица в гювеч3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Класика си е бобът с наденичка в гювеч"

Необходими продукти

  • пресен лук - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • боб - 500 г зрял
  • чушки - 1 бр. зелена
  • джоджен - 4 стръка пресен + 2 щипки сух
  • македонска наденица - 3 парчета
  • магданоз - 3 стръка пресен
  • сол
  • лук - 1 глава
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и го сложете в тенджера с вода да се вари половин час. Сменете водата с нова - около 1.4 л в глинено гърне.

Добавете накълцания лук, морков, чушка, нарязана на ивици, боба и олиото. Гответе боба на фурна за час под капак (в студена фурна).

Запържете наденицата, нарязана без да се стига до края. Сложете в гърнето. Запържете накълцания пресен лук и червения пипер. Сипете запръжката при боба в гювеч. Овкусете с пресен джоджен и магданоз, сол.

Варете без капак 20 минути до омекване на боба.

Поднесете гъстия боб с наденица в гювеч, поръсен с джоджен и с наденица.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Супер рецепта
25.07.2024 13:24