Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Солени безглутенови кексчета

Солени безглутенови кексчета

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Солени безглутенови кексчета
Снимка: Росица Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Солени кексчета за заетите следобеди, в които нямате много време за друго"

Необходими продукти

  • кисело мляко - 180 г
  • яйца - 2 бр.
  • царевичен грис - 200 г
  • сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • топено сирене - 50 г
  • олио - 60 мл
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л. суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със солта и добавете киселото мляко, царевичния грис, олиото, бакпулвера и мащерката.

Смесете всички продукти.

Нарежете сирената и кашкавала на дребно и ги добавете към другите продукти.

Разпределете сместа във форма за мъфини.

Печете солените мъфини за около 25 минути до готовност.

Поднесете ги като следобедна закуска.

Солените безглутенови кексчета са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: