Лучена яхния с пиле

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
661542k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Ароматът от тази лучена яхнийка директно ще ви заведе в кухнята"

Необходими продукти

  • моркови - 1 бр.
  • домати - 300 г пасирани
  • пилешко месо - 600 г бутчета
  • лук - 6 глави
  • черен пипер
  • сол
  • чесън - 1 скилидка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • чушки - 1 бр. червена
  • магданоз - 1/2 връзка
  • пилешки бульон - 300 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на ситно чушката и лука. Нарежете пилешкото, ако са бутчета - разделете долното от горното.

Оваляйте парчетата месо в брашно, запържете ги в голяма тенджера. Оставете месото в чиния и в тенджерата сипете настъргания морков, чушката и лука.

Запържете, добавете доматите и доматеното пюре. Задушете 5 мин. и сипете бульона. Върнете месото в лучената яхния, добавете подправки и дафиновия лист.

Гответе пилешката яхния още 20 мин. до изпаряване на половината течност.

Добавете чесъна и магданоза към лучената яхния с пиле.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: