Начин на приготвяне
Накиснатия боб от вечерта сложете в тенджера под налягане. Налейте вода и сложете на котлона да заври.
Затворете капака и изчакайте да се вдигне налягането. Намалете котлона и варете половин час.
Махнете от котлона и отворете клапана, за да излезе парата.
Махнете капака и сложете всички зеленчуци, нарязани на дребно, доматеното пюре и подправките.
Върнете на котлона и изчакайте да заври. Затворете отново, изчакайте да се вдигне налягането, намалете и варете боб яхния 10 минути.
Направете запръжката, като сложите на котлона тиган с мазнина. Запържете червения пипер за кратко. Внимавайте да не загори! Добавете брашното и след 2-3 минути изключете.
Излейте запръжката в боба и оставете на котлона 5 минути, без да затваряте капака.
Изключете и сервирайте веднага боб без месо в тенджера под налягане.