Начин на приготвяне
За това апетитно пиле с картофи пилешкото месо се овкусява с подправката за пиле, чесъна и олиото и се остава за 1 час в хладилник.
Прехвърля се в йенска тенджера, налива се бялото вино и върху месото се поставя от кравето масло.
Похлупва се с капака и се пече на 250°C за 1 час или до получаване на златиста коричка.
За гарнитурата картофите се измиват и се сваряват. Охлаждат се и се обелват.
Олиото се загрява и картофите се пържат заедно с чесъна /необелен/ до златиста коричка.
Изваждат се върху домакинска хартия да се отцеди излишната мазнина.
Изпеченото пилешко месо се сервира с хрупкавите картофки.
Да ви е вкусно с моето печено пиле с перфектни картофи.