Начин на приготвяне
Пресейте в купа брашното. Разтворете маята в топлото мляко и оставете да шупне.
След това я сипете при брашното заедно с останалите продукти и замесете меко и нелепнещо тесто. Покрийте го с чиста кърпа и оставете да втаса на топло.
Задушете спанака в загрята мазнина, а яйцата сварете.
Смесете в купа наситнения лук заедно със задушения спанак, нарязаните яйца и натрошеното сирене. Разбъркайте добре.
Разделете тестото на равни по големина топки. Разточете всяка една до получаване на тънка кроа. Намазнявайте корите и разпределяйте от плънката в тях.
Навивайте на руло и слагайте в тава за печене под формата на охлюв. Така процедирайте с всички кори.
Оставете витата баница да втаса още веднъж. Намажете я с разбито яйце и поръсете със сусам.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете баницата до апетитен загар.
Спаначената баница със сирене е готова.