Начин на приготвяне
Измийте патладжана и го разрежете през средата. Издълбайте двете половинки и ги посолете.
Сложете ги в голяма тава и ги залейте с малко зехтин.
Печете ги на 200 °C до готовност за около 10 минути.
Запържете лука, праза, чесъна и вътрешността от патладжана.
След няколко минути сипете и каймата - запържете я добре и налейте виното.
Изчакайте 5 минути и добавете доматеното пюре и подправките.
Напълнете патладжаните, чукнете отгоре яйцата и ги запечете на 200 °C за около 15 минути.
Малко преди да извадите пълнените патладжани ги поръсете с кашкавал.
Извадете ги и ги оставете да се охладят.
Насладете се на този пълнен патладжан с кайма и още нещо.