Шоколадова мус торта

Мина ДимитроваМина Димитрова
Новак
37962k71
Шоколадова мус торта
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"С всяка следваща хапка от тази тортичка си мислим за следващата такава, която ще направим вкъщи"

Необходими Продукти

  • за основата
  • бисквити - 200 г с масло
  • краве масло - 100 г
  • за шоколадовия мус
  • маскарпоне - 400 г
  • млечен шоколад - 200 г
  • сладкарска сметана - 300 мл
  • пудра захар - 3 с.л.
  • нес кафе - 1 ч.л.
  • за украса
  • черен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите на ситно и ги смесете с маслото.

Разпределете сместа във форма с падащо дъно и я сложете в хладилника.

Разтопете шоколада на водна баня и го оставете да се охлади.

Разбъркайте маскарпонето с пудрата захар и добавете кафето и охладения вече шоколад.

Разбийте сметаната на пухкав крем и го добавете на порции към шоколадовата смес.

Разпределете шоколадовия мус върху бисквитения блат.

Заравнете шоколадовата торта и я сложете в хладилник за няколко часа.

По желание я украсете с рендосан черен шоколад.

Шоколадовата мус торта е страхотен десерт, с който да зарадвате всички вкъщи.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: