Задушен черен дроб

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
09/12/2007
"Забравете за пърженото, най-крехкият дроб е задушеният!"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44 543
  • Преглеждания за месеца227
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се измива, почиства се от ципите и големите кръвоносни съдове и се измива отново със студена вода. Подсушава се и се нарязва на тънки филийки или ивици. Изпържва се или се задушава в горещото масло и се нарежда на плато.

В същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.

Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Клара
Клара
03.05.2012 01:13
Задължително със сос, иначе е много сухо, а също и с картофено пюре.
0
0