Задушен черен дроб

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
09/12/2007
"Забравете за пърженото, най-крехкият дроб е задушеният!"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47 469
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата75
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Дробът се измива, почиства се от ципите и големите кръвоносни съдове и се измива отново със студена вода. Подсушава се и се нарязва на тънки филийки или ивици. Изпържва се или се задушава в горещото масло и се нарежда на плато.

В същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.

Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Кали Анастасова
Вместо телешки дроб, приготвих свински. Стана много вкусно.
0
0
Клара
Клара
03.05.2012 01:13
Задължително със сос, иначе е много сухо, а също и с картофено пюре.
0
0