Начин на приготвяне
Яйцата се отделят на белтъци и жълтъци.
Белтъците се разбиват на пухкав сняг. В отделна купа се разбиват маслото и пудрата захар в продължение на 30 минути.
След това се добавят 1 по 1 жълтъците. Разбива се още 5-10 минути. След това се добавят белтъците, като се бърка с шпатула или дървена лъжица.
В подходяща форма за торта се подреждат ред бишкоти, намазани със сладко. Аз използвах сладко от ягоди.
Подреждат се бишкоти и по края на ринга на формата, също намазани със сладко от вътрешната страна. Половината крем се изсипва върху бишкотите. След това се слага още един ред бишкоти със сладко и се слага останалият крем.
Тортата Маркиза се прибира в хладилника и се оставя да престои 5-6 часа.
След като това време мине, се разбива сладкарската сметана. Слагат се още 1 ред бишкоти със сладко и след това се сипва сметаната. Отгоре се нареждат парчета киви, нарязано на полумесеци. Шоколадът също се подрежда на парченца върху тортата. Отново се прибира в хладилника. Да ви е сладко!