Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки гърди на скара с ананас

Пилешки гърди на скара с ананас

Пилешки гърди на скара с ананас
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Ананасът придава една леко сладка нотка на пилешкото и по този начин то става още по-вкусно"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • ананас - 1 бр. консерва
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • мащерка - щипка
  • индийско орехче
  • чесън - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и разрежете на два броя пилешки пържоли. Поставете ги в купа с капак. Добавете зехтина, соевия сос, солта, черния пипер, чесъна, мащерката, сока от ананас и индийското орехче. Разбъркайте и оставете за 1 час.

Загрейте скарата и поставете пържолите. Затворете и изчакайте няколко минути. Отворете и ако са се запекли леко, поставете по едно парче от ананаса.

Отново затворете и запечете до готовност на пилешкото филе.

Извадете и сервирайте готовите вкусни пилешки гърди на скара с ананас.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: