Рибник със шаран

Antonina
Antonina
Новак
11/01/2014
"При рибниците важи същото правило като при рибените чорби - колкото повече риба сложите, толкова по-вкусен става "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо952
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана и скумрията. Залейте ги с 2 л подсолена вода, добавете дафиновите листа и черния пипер и варете до готовност. Сварената риба се изважда от бульона, оставя се да изстине и се почиства от кожата, костите и перките, след което се нарязва на едри парчета.

Ситно нарязаният лук се задушава до омекване в загрятото олио. Когато омекне, добавете почистения и промит ориз, настърганите домати и девесила. Поръсете с джоджен (може да използвате и сух). Залейте с 1.5 л рибен бульон.

Прехвърлете ориза в дълбока тава. Отгоре подредете парчетата риба. Рибникът се пече около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Преди поднасяне трябва да се поръси със ситно нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар