ezine.bg»Рецепти»Предястия»Печени Картофи»Пататник със сирене на тиган

Пататник със сирене на тиган

Пататник със сирене на тиган
Снимка: Потребител#306848
29/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ако не сте хапвали пататник, много сте изпуснали. Бързо да поправите тази грешка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и настъргваме картофите на едро ренде. Посоляваме и оставяме някъде за около 5-10 минути, след което ги изстискваме добре от водата която пускат.

Когато ги изстискаме добре, добавяме към тях яйцата, джоджена и наситнения лук (може да го задушите предварително, ако желаете).

След като се загрее тиганът разтопяваме половината от маслото (втората половина ще я сложим, когато го обръщаме).

Всяка страна се пече около 10-15 минути на по-слаба степен на котлона. Аз слагам и капак на тигана, за да се задуши.

Обръщам го много лесно, като с една по голяма чиния слагам върху тигана и след като сложа втората половина масло, го връщам обратно в тигана.

Хапваме пататника топъл с кисело мляко, но и студен е супер вкусен.

Пататникът със сирене на тиган е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: