Десерт с праскови

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Десерт с праскови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6-7

Необходими продукти

  • праскови - 8 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • захар - кафява 4 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • овесени ядки - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 190 градуса. Намажете дъното на кръгла форма за печене с мазнина. Подредете парчетата праскови, обелени, почистени от костилките и нарязани на филийки. Отгоре поръсете с лимоновия сок, канелата и настърганото индийското орехче.

В купа разбийте брашното и кафявата захар. Изсипете вътре маслото и овесените ядки и с пръсти омесете сместа. Върху прасковите натрошете с пръсти тестото (на трохи).

Печете до получаването на златиста коричка.

Сервирайте десерта топъл.

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: