Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сочен ябълков кекс с орехи и ром

Сочен ябълков кекс с орехи и ром

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Сочен ябълков кекс с орехи и ром4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Насладете се на този толкова сочен ябълков кекс с орехи и ром"

Необходими продукти

  • брашно - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • ябълки - 1 бр.
  • орехи - 90 г накълцани
  • бакпулвер - 1 пакетче(10 г)
  • захар - 150 г
  • краве масло - 130 г
  • канела - 2 щипки
  • лимонов сок
  • сол - 1 щипка
  • ром - 2 капачки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълката и я рендосайте на едро ренде в купа.

Изсипете лимоновия сок в нея.

Разбийте мекото масло заедно със захарта до побеляване.

Чукнете вътре яйцата едно по едно при непрекъснато разбъркване.

Добавете рома, солта и пресятото предварително заедно с бакпулвера брашно.

Не спирайте да бъркате.

Изсипете накълцаните орехи и рендосаните ябълки.

Разбъркайте добре кексовата смес и я изсипете в предварително намазнена и набрашнена форма.

Сложете ябълковия кекс да се пече на около 180 °C за около 35 минути.

Извадете го и го оставете да изстива.

Насладете се на този толкова сочен ябълков кекс с орехи и ром.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: