Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Зимна мусака с кисело зеле

Зимна мусака с кисело зеле

IvankaIvanka
Новак
8452
Зимна мусака с кисело зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12-14

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г(смляно)
  • телешко месо - 250 г(смляно)
  • кисело зеле - 1.5 кг
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме смляното месо заедно с половината олио, ситно нарязания лук, брашното и червения пипер. Посоляваме сместа и я задушаваме за 2-3 минути с малко вода. Нарязваме зелето на малки кубчета и го задушаваме отделно в останалата мазнина за няколко минути.

В тавичка нареждаме първо пласт от месото, след това от зелето, докато наредим цялото зеле и смес. Най-отгоре завършваме с пласт от зелето, заливаме с 1 ч.ч. вода и слагаме ястието в умерена фурна да се пече.

При печенето водата извира, а киселото зеле омеква. Когато ястието остане на мазнина, разбиваме яйцата, заливаме мусаката и отново запичаме до коричка. Поднасяме мусаката с кисело зеле, поръсена с черен пипер.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: