Начин на приготвяне
Омесваме смляното месо заедно с половината олио, ситно нарязания лук, брашното и червения пипер. Посоляваме сместа и я задушаваме за 2-3 минути с малко вода. Нарязваме зелето на малки кубчета и го задушаваме отделно в останалата мазнина за няколко минути.
В тавичка нареждаме първо пласт от месото, след това от зелето, докато наредим цялото зеле и смес. Най-отгоре завършваме с пласт от зелето, заливаме с 1 ч.ч. вода и слагаме ястието в умерена фурна да се пече.
При печенето водата извира, а киселото зеле омеква. Когато ястието остане на мазнина, разбиваме яйцата, заливаме мусаката и отново запичаме до коричка. Поднасяме мусаката с кисело зеле, поръсена с черен пипер.