ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Гръцка мусака в гювечета

Гръцка мусака в гювечета

Гръцка мусака в гювечета
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
12/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"Чували ли сте, че в гювеч става най-вкусната гръцка мусака?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на филийки патладжана, посолете и оставете да си пусне горчилката.

След това измийте патладжанените резени и ги изпечете на грил тиган или загрята скара.

Загрейте олио в тиган и задушете наситнените чесън и лука. Прибавете каймата и я раздробете на трохички. Прибавете обеления настинен домат и гответе още известно време.

Пригответе Бешамела. Сложете маслото в касерола и го разтопете. Прибавете двете лъжици брашно и щом се позапържи, налейте млякото. Бъркайте често, а когато сосът заври, може да го свалите от котлона.

Пригответе си 4-5 гювечета. На дъното на всяко едно сипете от каймата. Следват няколко резена патладжан, пак кайма и накрая патладжан.

Залейте мусаката с Бешамела. Поръсете гювечетата с настъргания кашкавал.

Сложете ги във фурната и включете на 200 градуса. Печете до готовност - около 25 минути.

Гръцката мусака в гювечета е много вкусна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: