ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена Торта»Италианско Дзукото с бишкоти и еспресо

Италианско Дзукото с бишкоти и еспресо

Италианско Дзукото с бишкоти и еспресо
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции8
"Ефектна бишкотена торта, от която ще искате още и още"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте желатина с около 80 мл студена вода, разбъркайте и оставете да набъбне.

Разбийте жълтъците заедно с брашното и нишестето, разредете с част от прясното мляко.

Останалото мляко сипете в тенджерка заедно с 200 грама от захарта. Кипнете на огъня и сипете към жълтъците. Разбъркайте и отново върнете на котлона. Варете крема докато се сгъсти и прибавете към него желатина. Оставете да се охлади.

Разбийте белтъците заедно с останалите 70 грама захар. Прибавете и сиропа от смокиното сладко.

Разбийте охладения крем отново и добавете белтъците.

Подгответе обла купа и я облепете цялата със стреч фолио. Изрежете едната част на бишкотите под остър ъгъл. Потопете ги за секунди в еспресото и ги сложете на дъното на купата, като острата им част е надолу.

Сипете половината от крем и разпределете парченца от смокини. Следва втори ред бишкоти, слой крем и смокини. Завършете с бишкоти.

Приберете бишкотената торта в хладилник да стегне. След това обърнете в подходящ подност, поръсете с какао и поднесете.

Италианското Дзукото с бишкоти и еспресо е страхотно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: