Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Течен шоколад»Течен шоколад със сухо мляко и лешников тахан

Течен шоколад със сухо мляко и лешников тахан

Течен шоколад със сухо мляко и лешников тахан3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"С филийки хляб можем много да си хапнем от този чуден течен шоколад"

Необходими продукти

  • масло - 100 грама
  • захар - 220 грама (1 ч.ч. + 1 с.л.)
  • сухо мляко - 250 грама
  • какао - 5 с.л. натурално
  • вода - 200 мл
  • лешников тахан - 2 с.л. (по желание)
  • ванилия - 1 ч.лъжичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете водата, маслото, ванилията и захарта в малка тенджера.

Затоплете на умерен огън до разтопяване на захарта, като внимавате сместа да не завира.

В отделна купа пресейте какаото и сухото мляко. С непрекъснато бъркане добавете към тях течната смес.

В друга купа сложете цедка. Наливайте постепенно от шоколадовата смес, като притискате с лъжица, за да се отцеди без никакъв остатък.

Ако искате да добавите тахан, сипете го към вече прецедената шоколадова смес и разбъркайте добре.

Сипете получения течен шоколад в бурканчета и охладете.

Течният шоколад със сухо мляко и лешников тахан е чуден!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: