Овчарски тутманик

Тина
Тина
Новак
04/01/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 662
  • Преглеждания за месеца318
  • Преглеждания за седмицата117
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Счупете яйцата и ги разбъркайте. Угасете содата в киселото мляко и го прибавете към яйцата. Налейте олиото и разбъркайте.

Посолете брашното, направете кладенче в центъра му и изсипете горната смес. Замесете тесто. Натрошете сиренето и го добавете. Намаслете подходяща форма и прехвърлете тестото вътре.

Разпределете го равномерно. Намажете тутманика с разбитото яйце и го сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Име
Име
21.03.2014 14:36
кое точно му е овчарското?
0
0
златка
златка
19.01.2014 17:17
какъв тутманик това си е питка содена
1
0