Начин на приготвяне
Загрявате фурната на 200 градуса. Нарязвате картофите на ситно. Поставяте маслото и зехтина в средно нагрят котлон. След това поставяте вътре и картофите, като разбърквате от време на време в продължение на пет минути. Към тях добавяте лука и копъра и продължавате да разбъркате, докато картофите станат кафяви на цвят и омекнат.
Междувременно почистете скаридите и ги добавете към тигана с картофите, пържете, докато скаридите сменят цвета си.
Разбийте яйцата със сметаната в купа до получаване на гладка смес. Поставете сместа внимателно в тигана. Оставете на котлона на по-ниска температура за десет минути. След това увийте тигана с фолио за печене и го поставете във фурната. Оставете тортилята да се пече покрита за петнайсет минути, докато хване лека коричка или стане кафява на цвят.
След като извадите тортилята, изчакайте десет минути преди да я нарежете на малки хапки.
Сервирайте, докато е топла, тази невероятна тортиля със скариди, копър и картофи.