Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Тортия»Тортиля със скариди, копър и картофи

Тортиля със скариди, копър и картофи

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Тортиля със скариди, копър и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • масло - 30 г
  • зехтин - 2 ч.л.
  • картофи - 2 бр.(средно големи)
  • лук - 1 глава (средна на големина)
  • скариди - 540 г (сурови)
  • яйца - 6 бр.
  • сметана - 2 с.л.
  • копър - 2 с.л. (нарязан на ситно)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявате фурната на 200 градуса. Нарязвате картофите на ситно. Поставяте маслото и зехтина в средно нагрят котлон. След това поставяте вътре и картофите, като разбърквате от време на време в продължение на пет минути. Към тях добавяте лука и копъра и продължавате да разбъркате, докато картофите станат кафяви на цвят и омекнат.

Междувременно почистете скаридите и ги добавете към тигана с картофите, пържете, докато скаридите сменят цвета си.

Разбийте яйцата със сметаната в купа до получаване на гладка смес. Поставете сместа внимателно в тигана. Оставете на котлона на по-ниска температура за десет минути. След това увийте тигана с фолио за печене и го поставете във фурната. Оставете тортилята да се пече покрита за петнайсет минути, докато хване лека коричка или стане кафява на цвят.

След като извадите тортилята, изчакайте десет минути преди да я нарежете на малки хапки.

Сервирайте, докато е топла, тази невероятна тортиля със скариди, копър и картофи.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: