Начин на приготвяне
Наситнете сушените плодове заедно с около 80 грама от орехите.
Отделно разбийте яйцата със захарта. Сипете брашното от спелта в подходяща купа. Прибавете разбитото яйце, нескафето, омекналото масло, щипка сол и млякото. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес, като накрая добавете наситнените орехи и сушени плодове.
Разбъркайте добре. Намазнете ръцете си и откъсвайте топчта от него, които са големината на орех.
Подгтвете си две тави и ги застелете с хартия за печене. Нареждайте ореховите топчета, като ги сплесквате леко. В центъра на всяка сладка бодвайте парченце орх.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете тавите с ореховки една след друга, като за всяка са необходими 15-тина минути.
Охладете и поднесете вкусните сладки.
Хрупкави ореховки с вкус на кафе са чудни!