Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Парфета»Празнично парфе с вкус на шоколад и кафе

Празнично парфе с вкус на шоколад и кафе

Празнично парфе с вкус на шоколад и кафе
Снимка: Доня Перфекта
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Любими вкусове, събрани в едно празнично парфе - препоръчваме с две ръце и с намигване"

Необходими продукти

  • За блата
  • яйца - 2 броя
  • захар - 1 к.ч.
  • брашно - 1 1/2 к.ч.
  • За парфето
  • заквасена сметана - 600 грама
  • шоколад - 200 грама
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • захар - 1 к.ч.
  • желатин - 2 пакета
  • За желето
  • кафе - 300 мл, подсладено, ароматно
  • ром - 50 мл
  • желатин - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе блата. За целта разбийте яйцата със захарта на хубав пухкав крем. Към тях внимателно се прибавя пресятото брашно, разбърква се всичко и се изсипва във форма с хартия за печене. Печете до готовност.

За парфето: Разбийте сладкарската сметана със захарта, но не прекалявайте, защото, ако стане много твърда, парфето няма да е хомогенно.

Добавете и заквасената сметана, разбъркайте. Идва редът на разтопения на водна баня шоколад и втечнения в малко вода желатин. Разбъркайте много добре.

В подходящ поднос сложете готовия блат за парфето, стегнето го с тортен ринг. Отгоре налейте крема и загладете добре.

Оформете лек ръб по стените на ринга - така няма изтече кафето. Приберете в хладилник да стегне за 40 минути.

Внимателно налейте кафето с рома и втечнения желатин. Внимателно освободете парфето от ринга и украсете по желание.

Празничното парфе с вкус на шоколад и кафе е готово.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: