Начин на приготвяне
Първо пригответе блата. За целта разбийте яйцата със захарта на хубав пухкав крем. Към тях внимателно се прибавя пресятото брашно, разбърква се всичко и се изсипва във форма с хартия за печене. Печете до готовност.
За парфето: Разбийте сладкарската сметана със захарта, но не прекалявайте, защото, ако стане много твърда, парфето няма да е хомогенно.
Добавете и заквасената сметана, разбъркайте. Идва редът на разтопения на водна баня шоколад и втечнения в малко вода желатин. Разбъркайте много добре.
В подходящ поднос сложете готовия блат за парфето, стегнето го с тортен ринг. Отгоре налейте крема и загладете добре.
Оформете лек ръб по стените на ринга - така няма изтече кафето. Приберете в хладилник да стегне за 40 минути.
Внимателно налейте кафето с рома и втечнения желатин. Внимателно освободете парфето от ринга и украсете по желание.
Празничното парфе с вкус на шоколад и кафе е готово.