Френски кексчета с праскови

Кармен
Кармен
Новак
11/10/2011
"Кулинарната полиция строго следи всички кексчета да са вкусни и ароматни, точно като тези тук "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 616
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се отцеждат.

Маслото се разбива добре със захарта и солта. Постепенно се смесват с яйцата.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Прибавя се към маслената смес и внимателно се разбърква. Прибавя се начупеният шоколад.

Фурната се нагрява до 175 С.

Форми за бриош или мъфини се намасляват и се поръсват с брашно. Пълнят се на 2/3. Отгоре се поставя половинка праскова с разрязаната страна надолу и леко се притиска. Отгоре се заливат с малко тесто.

Пече се около 15 - 20 минути.

Кексчетата се изваждат и се охлаждат за 5 минути, след което се прехвърлят върху скара. Охлаждат се напълно и се поръсват с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
мая
мая
07.08.2013 22:30
брашното е много малко.
1
0