Немска пуешка манджа

IvelinaIvelina
Новак
832972k
Немска пуешка манджа
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Толкова ароматна, толкова вкусна, как да не си приготви човек тази пуешка манджа веднага"

Необходими продукти

  • картофи - 2 бр.
  • пуешко месо - 600 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • домати - 100 г от консерва
  • лук - 1 бр.
  • грах - 250 г замразен
  • целина - 3 бр.
  • магданоз - прясно нарязан
  • дафинов лист - 2 бр.
  • кнедли от грис
  • краве масло - 1 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • грис - 100 г от твърда пшеница
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с кнедлите.

Сварете млякото заедно с маслото и малко сол. Махнете го от котлона и добавете гриса. Оставете я да набъбне и да се охлади.

Чукнете две яйца и сипете индийското орехче.

Оставете сместа да изстине напълно и оформете от нея кнедли.

Заемете се след това с пуешката супа.

Сипете 3 л вода в голяма тенджера под налягане и добавете пуешкото месо заедно с половин глава лук, черен пипер и дафинов лист.

Почистете зеленчуците и ги нарежете на дребно.

Запържете лука и чесъна в голяма тенджера с олио и масло и сипете след това доматеното пюре.

Добавете и доматите и ги запържете за около 5 минути. Сипете вътре бульона от пуешкото, зеленчуците и гответе супичката до готовност на слаба температура. Овкусете я с лют червен пипер.

След около 15 минути сипете кнедлите и гответе още 5 минути.

Преди поднасяне поръсете немската пуешка манджа с нарязан на ситно магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: