Начин на приготвяне
Започнете с кнедлите.
Сварете млякото заедно с маслото и малко сол. Махнете го от котлона и добавете гриса. Оставете я да набъбне и да се охлади.
Чукнете две яйца и сипете индийското орехче.
Оставете сместа да изстине напълно и оформете от нея кнедли.
Заемете се след това с пуешката супа.
Сипете 3 л вода в голяма тенджера под налягане и добавете пуешкото месо заедно с половин глава лук, черен пипер и дафинов лист.
Почистете зеленчуците и ги нарежете на дребно.
Запържете лука и чесъна в голяма тенджера с олио и масло и сипете след това доматеното пюре.
Добавете и доматите и ги запържете за около 5 минути. Сипете вътре бульона от пуешкото, зеленчуците и гответе супичката до готовност на слаба температура. Овкусете я с лют червен пипер.
След около 15 минути сипете кнедлите и гответе още 5 минути.
Преди поднасяне поръсете немската пуешка манджа с нарязан на ситно магданоз.