Яйца с мозък

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
241
27
220
10/04/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо761
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр. (твърдо сварени)
  • мозък - 150 г (сварен)
  • стерилизирани гъби - 3 с.л.
  • краставица - 1 бр.
  • майонеза - 1 с.л.
  • магданоз - 1 ч.л. (нарязан)
  • домати - 1 бр.
  • зелена салата - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се обелват и се разполовяват по дължина. Изваждат се жълтъците. Краставицата се нарязва на кръгчета, които се подреждат в чиния. Върху тях се слагат половинките белтъци.

Жълтъците, гъбите и сварения мозък се нарязват на дребно. Добавят се солта, черният пипер и магданозът.

Разбърква се добре и със сместа се пълнят белтъците. Гарнираме пълнените яйца с нарязана зелена салата и резенчета домат.

Яйца с мозък по френска рецепта.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар