Червена цикория

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
56
69
10/12/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции 6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 207
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • цикория - 6 глави червена
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус, прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главите на червента цикория се измиват добре и подсушават. Отрязва се края на стъблото и всяка цикория се отрязва по дължина на четири парчета.

Намазва се голям тиган с 1 с.л. зехтин и се редят парчетата цикория в него. Поръсват се с останалия зехтин и се добавят солта и черния пипер.

Държи се на слаб огън около 15-20 мин., или докато цикорията стане крехка.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар