Начин на приготвяне
Цикорията се измива, подсушава се и се разрязва на две по дължина. Запържва се за 3 минути в зехтина с отрязаната част надолу. Добавя се една трета от виното, 1 чаена лъжичка захар, похлупва се с капак и се задушава 15 минути.
Всеки артишок се почиства от листата и стъблата така, че да остане само сърцевината. Сърцевините се слагат във вода с лимонов сок. След това се разрязват на две, запържват се в половината от маслото и се добавя половината от останалото вино.
Задушават се 10 минути под капак. Поръсват се с бадеми. Празът се измива, нарязва се на парченца с 2 сантиметра дължина и се запържва в маслото. Добавя се виното и се задушава 2 минути. В чинии се слага по малко от трите вида задушени зеленчуци.