Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свински винен кебап с топка ориз

Свински винен кебап с топка ориз

Свински винен кебап с топка ориз3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Истинска класика в чиния - винен кебап, поднесе с ориз - вземете си и хлебче да си топите"

Необходими продукти

  • вино - 200 мл
  • свинско месо - 700 грама
  • лук - 1 глава
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • вода - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.лъжички
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 - 3 броя
  • сол
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и го задушете в малко загрято олио.

Нарежете месото и го овксуете със сол и черен пипер. Прибавете в тигана с лука и също го запържете.

Сипете водата и виното и задушавайте свинското за 10-15 минути на умерен огън. От време на време разбърквайте.

Овкусете с подправките и добавете доматеното пюре и захарта. Разбъркайте.

Размийте брашното с малко вода и сипете при останалите продукти.

Налейте още малко топла вода и гответе кебапа за 10-тина минути.

Ако искате, сервирайте свинския кебап с топка сварен ориз.

Свинският винен кебап с топка ориз е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: