Начин на приготвяне
Почистете лапада и го бланширайте за кратко в подсолена вряща вода - колкото да промени цвета си. Извадете и го отцедете от водата, нарежете го.
Задушете наситнения праз, прибавете към него лапад и задушавайте още 2-3 минути.
Охладете сместа и прибавете към нея джоджена и яйцата, разбъркайте енергично.
Вземете 2 кори за баница и посипете с плънката. Поръсете ги с натрошено сирене и малко олио. Навийте внимателно на руло.
Намазнете тава с малко олио и завийте рулото на охлюв. Процедирайте по същия начин и с останалите кори, като всяко следващо руло навивате около предишното.
Сложете парченца масло върху витата баница. Включете фурната на 180 градуса и печете баницата до готовност.
Витата лападена баница е много вкусна.