ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пукани чушлета без варене

Пукани чушлета без варене

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
180
824
3k
51
Пукани чушлета без варене
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
28/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции8
"Пукани чушлета, които се добавят към всяко ястие, за да ви е още по-вкусно"

Необходими Продукти

  • оцет - 700 мл
  • люти чушки - 2 килограма рибки
  • сол - 8 с.л. (равни)
  • чесън - 2 глави
  • захар - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измийте лютите чушлета и ги подсушете, изрежете дръжките им.

Загрейте тиган с незалепващо покритие и изпукайте чушките и от двете страни. Охладете ги добре.

След това ги наредете плътно в буркани, а между тях слагайте нарязан чесън.

Във всяко бурканче (400 мл) слагайте по 1 равна лъжица сол и 1 лъжица захар. Напълнете догоре с оцета и запечатайте.

Обръщайте бурканчетата в следващите два дни, за да се разтворят добре захарта и солта. Съхранявайте на прохладно и тъмно място.

Пуканите чушлета без варене са готови.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: