Начин на приготвяне
Риба със зеленчуци и маслини е винаги добра идея на масата.
Добре почистената риба се нарязва на порции. Посолява се със сол и черен пипер и се подрежда в предварително намазнена тава. Поръсва се със ситно нарязан магданоз, малко чубрица и се напръсква с лимонов сок.
Останалото масло се загрява и в него се задушават до омекване ситно нарязаните лук, моркови, чесън и люта чушка. Добавяме и настърганите домати и задушаваме, докато ястието остане на мазнина.
С полученият сос заливаме рибата. Добавяме виното и печем в предварително загрята на 180 градуса около 35-40 минути. Десет минути преди края на печенето се добавят и обезкостените маслини.
Печената риба се поднася с резени лимон.
Този печен шаран е подходящ за Никулденската трапеза.
Коментари