Начин на приготвяне
В дълбок тиган загрейте 5 с.л. олио и изпържете в него за 2 мин. почистените и настъргани моркови и целина.
Добавете нарязания на ситно лук и оформените на тънки резенчета гъби и задушавайте 3-4 мин., като разбърквате от време на време.
Залейте сместа с 50 мл гореща вода и я оставете да се вари на тих огън 5-6 мин., след което я подправете с черен пипер и сол на вкус.
Измийте филето, подсушете го, разрежете го на 4 еднакви порции, залейте го с лимоновия сок и леко ги посолете.
С останалото олио намажете керамична форма за печене (може и тава, покрита с фолио), наредете в нея рибата, покрийте я със зеленчуковата смес и сложете ястието от риба да се пече 20 мин. в предварително сгорещена до 180 градуса фурна.
Разбъркайте сметаната с доматеното пюре, залейте рибата със зеленчуци и я печете още 10 мин., след което поръсете печената риба със сос със ситно нарязания магданоз и я сервирайте.
Вкусна печена риба със зеленчуци!