Начин на приготвяне
В подходящ съд разпределяме растителното масло, дребно нарязания кромид лук и настърганите на ситно ренде моркови.
Доливаме малко вода и задушаваме продуктите до полуомекване. Изсипваме задушените зеленчуци върху нашите керемиди (специални глинени съдове, подобни на керемида).
Прибавяме рибните филенца, черния пипер, виното, нарязания на тънки ивички чесън и едро счуканите орехови ядки.
Отгоре поставяме смелни или нарязани доматите и парченца масло. Слагаме така приготвената риба на керемида със зеленчуци и вино да се пече във фурната.
Наръсваме готовото ястие от печена риба с лимоновия сок и ситно нарязания магданоз.
Става много вкусна риба с домати, която можем да сервираме с картофена гарнитура и селски царевичен хляб.