Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със захарта до пухкав крем.
Добавете маслото, млякото и половината от лимоновия сок.
Продължете да разбивате, докато не се смесят добре всички продукти.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и ги добавете към другата смес с помощта на дървена лъжица.
Изсипете кексовата смес в намазнена и набрашнена форма за кекс.
Разрежете крушите на половинки, почистете ги от семките и ги нарежете на тънки филийки.
Подредете ги отгоре върху сместа, поръсете с останалия лимонов и малко ванилова захар.
Печете апетитния кекс до готовност.
Изчакайте десерта да изстине и му се насладете в компанията на чаша кафе.
Есенният кейк с круши е много вкусен.